Édességek/ MENTES!

Krémes málnafagyi

A sok tojássárgájával, tejjel és tejszínnel főzött krém bizony minden fagylaltnak előnyére válik. De ki mondta, hogy mindez csak tehéntejjel készülhet? Ebben a receptben a kókusztej adja a tejszín krémességét, a rizstej pedig a lágyságot.

Krémes málnafagyi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • Az alapkrémhez:

  • 1½ dl kókusztej
  • 1½ dl rizstej
  • 1 csipet só
  • 3 nagy tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • ½ teáskanál mandulaaroma
  • A málnás ízesítéshez:

  • 30 dkg friss málna
  • 2 evőkanál cukor
  • 1+1 dl málnaszörp
  • 1 evőkanál vodka
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

1

Egy lábosban forrpontig hevítjük a csipet sóval ízesített kókusz- és rizstejet.

2

A tojássárgájákat és a cukrot kézi habverővel habosra keverjük egy kancsóban. Hozzávegyítjük a kukoricakeményítőt, majd lassan belecsorgatjuk a forró tejet. Jól elkeverjük, az egészet visszaöntjük a lábosba, és lassú tűzön kb. 5 perc alatt sűrű krémmé főzzük. Ha kész, belekeverjük az aromákat, és kihűtjük.

3

A málnát összekeverjük a cukorral, és legalább 1 órát állni hagyjuk.

4

Ha az alapkrém lehűlt, a cukrozott málnát összeturmixoljuk 1 dl málnaszörppel és a vodkával, majd szűrőn átszűrjük, hogy ne legyenek benne magok.

5

A málnaszószt elkeverjük a krémmel, és fagyigépben kifagyasztjuk. Fagyigép híján a szószt műanyag dobozba öntjük, betesszük a mélyhűtőbe, és teljes fagyásig félóránként átkeverjük robotgéppel.

6

A tetejére a maradék 1 dl málnaszörpöt összeforraljuk a fahéjjal, és tálaláskor a málnafagyira csorgatjuk.

Megjegyzés

Kb. 8 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet