Édességek

Kalácspuding kókusztejjel

A kókusztej magas kalóriatartalma ellenére nagyon egészséges, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Így magnézium-, foszfor- és kalciumtartalmának köszönhetően kiváló csonterősítő, idegnyugtató és izomlazító. Karbantartja a vércukorszintet, és a benne található jelentős mennyiségű vas segít a vérszegénység elkerülésében. Nem elhanyagolható a C- vitamin- és magas rosttartalma sem.

Kalácspuding kókusztejjel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 értékelés, átlag: 1,86 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 50 dkg szikkadt kalács, 1,5 cm vastag szeletekre vágva
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 4 dl kókusztej
  • 3 dl zsíros tej
  • 3 tojás
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 1 nagy csipet só
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 kisebb bio narancs reszelt héja
  • A sütőtál előkészítéséhez:

  • kevés puha vaj

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Alaposan kivajazunk egy 30×25 cm-es, 6 cm magas tűzálló tálat.

2

A kalácsszeleteket megvajazzuk, majd félig egymást elfedve egymásra fektetjük őket a tálban. Megszórjuk a cukorral és a mazsolával.

3

A kókusztejet és a zsíros tejet összekeverjük a tojásokkal, a vaníliaaromával, a sóval, valamint a reszelt citrom- és narancshéjjal, majd a kalácsszeletekre öntjük. Megnyomkodjuk, és állni hagyjuk pár percig, hogy a szikkadt kalács magába szívja a kókusztejes levet, aztán 40–45 perc alatt kívül ropogósra, belül puhára sütjük.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet