Édességek

Forraltbor-zselé

Garantáljuk, minden sajtrajongó örülni fog, ha elkészítjük neki. Ugyanis édességeken kívül lágy sajtokhoz és kecskesajthoz is jól illik.

Forraltbor-zselé

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 értékelés, átlag: 3,46 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 7½ dl száraz, illatos fehérbor (pl. tramini vagy hárslevelű)
  • 1 db citrom vékonyan leszedett héja és kifacsart leve
  • 2 db 7 cm-es fahéjrúd
  • 4 szem zöld kardamom, a hüvelyéből kibontva
  • 2 db 25 g-os dzsemfix 2:1
  • 30 dkg cukor

Elkészítés

1

A bort feltesszük forrni egy 1½ literes edényben a citrom héjával és levével, valamint a fűszerekkel együtt. Amikor már gőzölögni kezd, hozzákeverjük a dzsemfixet, majd tovább főzzük.

2

Ahogy forrni kezd a boros keverék, hozzáadjuk a cukrot, majd megvárjuk, amíg újra felforr. Ekkor 5 percig főzzük, aztán elzárjuk alatta a lángot.

3

Szétosztjuk 4 db 2½ dl-es, sterilizált üvegben úgy, hogy a boros lébe arányosan jusson a fűszerekből is. Ezután az üvegeket lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé fordítjuk, aztán 2 napra dunsztba tesszük. A minőségét 1 évig megőrzi.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet