Édességek/ Újdonság

Fahéjas-almás palacsinta

Örök gyerekkedvenc, egészségesebb kiadásban: a palacsinta tésztáját reszelt alma gazdagítja, tehéntej helyett pedig szójatej van benne, így azok is bátran ehetik, akik allergia vagy laktózérzékenység miatt nem fogyaszthatnak tejtermékeket.

Fahéjas-almás palacsinta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 értékelés, átlag: 3,67 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 3 dl szójatej
  • 3 tojás
  • csipetnyi só
  • 25 dkg liszt
  • kb. 2 dl szódavíz
  • 2 alma
  • 1 vaníliarúd
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • A sütéshez:

  • kevés vaj vagy olaj
  • A tálaláshoz:

  • kevés porcukor

Elkészítés

1

A szójatejet elkeverjük a tojásokkal, csipetnyi sóval, majd fokozatosan hozzászórjuk a lisztet. Kézi habverővel gyorsan csomómentesre habarjuk, és annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy tejszínsűrűségű tésztát kapjunk.

2

Lereszeljük az almákat, jól kinyomkodjuk őket, és a vaníliarúd kikapargatott belsejével meg az őrölt fahéjjal együtt belevegyítjük a palacsintatésztába.

3

A palacsintákat hagyományos módon kisütjük, majd feltekerjük, kevés porcukorral megszórjuk, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Kb. 10 palacsinta lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet