Édességek

Epres cheesecake-hab

Mi történt a krémes, édes habokkal? Hajdanán divatosak voltak, nagyanyáink és dédanyáink boldogan kanalazták – mára miért koptak ki? Szerintem itt az ideje, hogy (újra) felfedezzük őket! Ezek nem ódivatú édességek, hanem praktikus nyalánkságok: változatosak, előre elkészíthetők, és tökéletesen alkalmasak rá, hogy ínycsiklandó záróakkordjai legyenek családi ebédeknek vagy baráti vacsoráknak.

Epres cheesecake-hab

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • A morzsás réteghez:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű keksz, morzsásra törve
  • 7½ dkg vaj, megolvasztva és kihűtve
  • Az epres réteghez:

  • 40 dkg friss vagy mélyhűtött, felengedett eper
  • A krémsajtos réteghez:

  • 2 tubus 17 dkg-os cukrozott sűrített tej
  • 25 dkg natúr, tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
  • ½ vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 citrom
  • 2½ dl hideg habtejszín

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Sütőpapírt terítünk egy 20×15 cm-es tepsibe.

2

A morzsás réteghez a kekszmorzsát összekeverjük a vajjal, egyenletes rétegben szétterítjük a tepsin, és kb. 10 perc alatt megpirítjuk a sütőben.

3

Az epres réteghez a friss epret elnegyedeljük, a mélyhűtött, felengedett epret szűrőben lecsöpögtetjük. Ha az eper túl nagy, falatokra vágjuk.

4

A krémsajtos réteghez a sűrített tejet, a krémsajtot és a vaníliarúd kikapart magjait robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáreszeljük a citromok héját, hozzáfacsarjuk a levüket, és továbbra is robotgépet használva összekeverjük az egészet.

5

A hideg tejszínt habbá verjük, és fakanállal finoman beleforgatjuk a citromos, krémsajtos alapba.

6

Az édességet rétegesen összeállítjuk 4 db 2 dl-es pohárban: alulra egy kis kihűlt morzsát szórunk, arra sajtkrémes habot kanalazunk, majd némi eper kerül a pohárba, és a rétegezést addig folytatjuk, amíg tartanak az alkotóelemek. Készre dermesztjük 2 óra alatt a hűtőben.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet