Édességek

Diós-lekváros csík

Az omlós tésztát diós hab borítja, és a két réteg között házi barack­lekvár rejlik. Jól záródó fémdobozban eltartható 2 hétig.

Diós-lekváros csík

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 értékelés, átlag: 3,60 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 24 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 8 tojássárgája
  • 42 dkg finomliszt
  • A diós réteghez:

  • 8 tojásfehérje
  • 38 dkg cukor
  • 28 dkg darált dió
  • 15 dkg házi baracklekvár

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és egy 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

2

A vajat, a porcukrot és a sót robotgéppel habosra keverjük. A tojássárgájákat egyesével hozzáadjuk, közben folyamatosan habosítjuk. Végül fakanállal alaposan beledolgozzuk a lisztet. A tésztát a tepsibe simítjuk, és 12 perc alatt elősütjük.

3

Ezalatt habbá verjük a tojásfehérjéket a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót.

4

Az elősütött tészta tetejét megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a diós habot, és a süteményt 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen 3×5 cm-es csíkokra vágjuk.

Megjegyzés

80 szelet lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet