Édességek

Csokis-mogyorós desszert aszalt meggyel

Mindenki imádta a próbafőzések során a szerkesztőségben: volt, aki azért, mert csokis; volt, aki azért, mert mogyorós; és volt, aki azért, mert ropogós. Quinoát, amely nagy fehérjetartalma miatt az inkák szent étele is volt, bioboltokban kapni.

Csokis-mogyorós desszert aszalt meggyel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 dkg aszalt meggy
  • 4 dkg mogyoró
  • 4 dkg puffasztott quinoa
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál csokis mogyorókrém
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • A díszítéshez:

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál habtejszín

Elkészítés

1

Az aszaltmeggy-szemeket félbevágjuk. A mogyorót illatosra pirítjuk egy serpenyőben, majd kihűtjük és durvára őröljük. Ezután a meggyet, a mogyorót és a puffasztott quinoát összevegyítjük.

2

A csokoládét, a csokis mogyorókrémet, a vajat és a mézet gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk. Ráöntjük a mogyorósmeggyes quinoára, és összedolgozzuk.

3

A masszából 30 db egyforma méretű kupacot kanalazunk egy sütőpapíros tálcára, aztán kidermesztjük a hűtőben.

4

A díszítéshez a fehér csokoládét és a tejszínt a mikrohullámú sütőben, 450 watton többször átkeverve, összesen kb. 20 másodperc alatt összeolvasztjuk. Átkanalazzuk egy kis nejlonzacskóba, majd a zacskó egyik végét ollóval lecsípjük, és csíkokat csurgatunk belőle a desszertekre.

5

A desszerteket visszatesszük a hűtőbe, hogy rájuk dermedjen a díszítés.

Megjegyzés

30 db lesz belőle. (2 db/adag: 133 kcal)

Talán ez is érdekelhet