Édességek/ MENTES!

Csokis dupla csók

Kívül roppanós, belül ragacsos gyönyörűségek. Teához, kávéhoz tökéletesen illő, pár harapásnyi boldogságok. Az összetöltésükhöz szükséges csokoládékrémbe kell egy kis kókuszkrém, ami nem más, mint az alaposan lehűtött konzerv kókusztejben található sűrű réteg. Ha a konzervet 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap könnyű leszedni kanállal a kókusztej tetejéről.

Csokis dupla csók

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 4,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 tojásfehérje
  • 12 dkg nádcukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • ½ teáskanál almaecet
  • A krémhez:

  • 7½ dkg vegán étcsokoládékrém
  • 4 dkg kókuszkrém (lásd a bevezetőt)
  • 2 teáskanál kókuszlikőr
  • A díszítéshez:

  • apró szemű szórócukor

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Sütőpapírt fektetünk 2 db 30×40 cm-es lapos tepsi hátoldalára.

2

A tojásfehérjékből habot verünk robotgéppel, majd nagyon apránként elkezdjük hozzáadni a nádcukrot, miközben tovább verjük. Miután az összes cukor belekerült, addig verjük a géppel, amíg kemény, fényes habot kapunk. Ezután belevegyítjük a keményítőt, aztán az almaecetet.

3

A habot csillagcsöves habzsákba töltjük, és 40 db 2 cm átmérőjű halmot nyomunk belőle egymástól 4 cm-re a tepsik sütőpapíros hátoldalára.

4

Betesszük a habcsókokat a sütőbe, és a sütő hőmérsékletét azonnal 110 fokra csökkentjük. Sütjük 1 óráig, majd kihűlésig a lekapcsolt sütőben hagyjuk.

5

A krémhez a hozzávalókat gőz fölött összeolvasztjuk, aztán langyosra hűtjük.

6

A habcsókok alját belemártjuk a krémbe, és kettesével összeragasztjuk őket. Ezután belehempergetjük a szórócukorba, és megvárjuk, amíg megdermed bennük a krém.

Megjegyzés

20 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet