Édességek

Csokikrém málnás sörrel

A Guiness sör honlapján található ennek a csokoládékrémnek az eredeti receptje. Természetesen a saját sörüket ajánlják hozzá, de a sűrűre beforralt málnás sör lágyabb, diszkrétebb partnere a csokoládénak.

Csokikrém málnás sörrel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 üveg 2½ dl-es málnás sör
  • 20 dkg étcsokoládé, apróra vágva
  • 7 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 30 dkg málna
  • A tálaláshoz:

  • 15 dkg friss málna

Elkészítés

1

A málnás sört mérsékelt tűzön 1 dl-re beforraljuk egy közepes méretű edényben. Ha magunk mellé készítünk egy mérőkancsót, egyszerűen ellenőrizhetjük, mikor éri el az 1 dl-t.

2

A beforralt málnás sört lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a csokit meg a vajat, és folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk az egészet. Ezután átöntjük egy nagy tálba, és langyosra hűtjük.

3

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből robotgéppel lágy habot verünk, majd apránként hozzászórjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg kemény habot nem kapunk.

4

A tojássárgájákat kézi habverővel egyenként belevegyítjük a langyos csokoládés keverékbe. Ezután fakanállal beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.

5

Az édességet málnával rétegezve szétosztjuk 6–8 pohárba, és hűtőbe tesszük legalább 4 órára. Tálalásnál további málnaszemekkel díszítjük.

Megjegyzés

6–8 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet