Édességek

Brazil csokis keksz

Ha egy csokis keksz nem teljesen szimpla, akkor általában dióval, mandulával, mogyoróval dúsítják. Ezt viszont azért neveztük el brazil változatnak, mert aromásságát, kellemes ropogósságát a durvára őrölt szemes kávénak köszönheti. Kifejezetten egyszerű elkészíteni.

Brazil csokis keksz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 értékelés, átlag: 3,79 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál szemes babkávé
  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 nagy csipet só
  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg nádcukor

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és sütőpapírt fektetünk 2 db 30x40 cm-es tepsibe.

2

A tejcsokoládét apróra törjük, gőz fölött simára olvasztjuk, félretesszük kihűlni. Közben az étcsokoládét félkörömnyi falatokra vágjuk, a szemes kávét pedig mozsárban apróra törjük, hogy mérete a durvára őrölt dióéra hasonlítson. A liszthez teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport, belekeverjük a szódabikarbónát, a sót.

3

A puha vajat és a nádcukrot robotgéppel 2 perc alatt összedolgozzuk. Fakanállal hozzávegyítjük az olvadt csokit, majd a kakaós-szódabikarbónás lisztet, végül az apróra vágott étcsokit és a durvára tört kávét.

4

A tésztából púpos teáskanálnyi adagokat rakunk egymástól vízszintesen kb. 5 cm, függőlegesen kb. 3 cm távolságban a tepsikre. A kekszeket 10-12 perc alatt megsütjük, egyik adaggal a másik után. Tepsistül rácsra tesszük őket, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek. Csak ezután szedjük le a tepsikről.

Megjegyzés

kb. 50 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet