Édességek/ Újdonság

Balzsamecetes sült körte gorgonzolás ricottával

Különleges desszert, amely akár a sajttál szerepét is betöltheti egy elegáns vendégségnél.

Balzsamecetes sült körte gorgonzolás ricottával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj, megolvasztva
  • ½ dl balzsamecet
  • ¼ teáskanál frissen őrölt bors
  • 4 evőkanál méz
  • 2 körte, félbevágva és kicsumázva
  • A tálaláshoz:

  • 5 dkg gorgonzola
  • 2-3 evőkanál habtejszín
  • 25 dkg krémes állagú ricotta

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Sütőpapírt terítünk egy akkora sütőtálba, amelyben elférnek majd egymás mellett a félbevágott körték.

2

Összekeverjük egy villával az olvasztott vajat, a balzsamecetet, az őrölt borsot és a mézet.

3

A körtéket a sütőtálba tesszük a vágott felükkel felfelé nézve, és megöntözzük a balzsamecetes keverékkel.

4

A sütőtálat lefedjük alufóliával, és a körtéket – fajtájuktól függően – 20–40 perc alatt megpároljuk. Ezután alufólia nélkül kb. 10 percig sütjük.

5

A sült körtéket tálra tesszük, és megcsurgatjuk a sütőtálban maradt lével.

6

A gorgonzolát pasztaszerűvé keverjük a tejszínnel, majd belevegyítjük a ricottába. A körte mellé kupacoljuk, és tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet