Édességek

Angol karácsonyi sütemény


Angol karácsonyi sütemény

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 értékelés, átlag: 3,50 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 30 dkg apróra vágott, vegyes kandírozott gyümölcshéj
  • 3 dl brandy
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg finomliszt
  • 1½ kávéskanál mézes sütemény fűszerkeverék
  • ½ kávéskanál só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 15 puha vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 tojás
  • A tepsi előkészítéséhez:

  • kevés vaj és finomliszt
  • A burkoláshoz:

  • 12 dkg sárgabaracklekvár és kb. 50 dkg marcipán
  • A díszítéshez:

  • piros és zöld marcipán

Elkészítés

1

A kandírozott gyümölcshéjat felfőzzük a brandyben, 1 napig állni hagyjuk benne. Leszűrjük, papírtörlőn leszárítjuk. A brandyt megőrizzük.

2

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Kivajazunk, kilisztezünk egy 12 db-os muffintepsit.

3

A mandulát serpenyőben illatosra pirítjuk, megőröljük. Összekeverjük a liszttel, a fűszerrel, a sóval, a sütőporral. Egy másik tálban a vajat, a cukrot, a vanília kikapart belsejét, a reszelt narancshéjat robotgéppel jól összedolgozzuk.

4

A vajas masszában egyenként elvegyítjük a tojásokat. Hozzáadjuk a mandulás lisztet, a kandírozott gyümölcshéjat és ½ dl félretett brandyt.

5

A tésztát szétosztjuk a muffintepsiben. 40 perc alatt megsütjük, de 5 perc után a sütő hőmérsékletét 150 fokra csökkentjük.

6

A süteményeket a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ezután egy villa segítségével óvatosan kiszedjük őket, külön-külön alufóliára tesszük. Meglocsoljuk mindet 1-1 teáskanál félretett brandyvel, becsomagoljuk alufóliába, és 1 napig pihentetjük.

7

Másnap megkenjük őket baracklekvárral, és porcukrozott deszkán kinyújtott, fehér színű marcipánnal beburkoljuk. Színes marcipánból vágott formákkal díszítjük.

Megjegyzés

12 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet