Édességek

Almás-gesztenyés cobbler


Almás-gesztenyés cobbler

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 értékelés, átlag: 4,14 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • ½ kávéskanál só
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 tojás
  • 1½ dl habtejszín
  • Az almás töltelékhez:

  • 3 alma
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd
  • 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • A gesztenyés töltelékhez:

  • 25 dkg mélyhűtött, felengedett édes gesztenyemassza
  • ½ dl rum
  • 1½ dl habtejszín
  • A sütőtál előkészítéséhez:

  • kevés vaj
  • A tálaláshoz:

  • vaníliafagylalt

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Kivajazunk egy 20×30 cm átmérőjű, 6 cm magas sütőtálat.

2

A meghámozott, felcikkezett almát lefedve puhára pároljuk a vajon a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vanília kikapart belsejével. Fedő nélkül elfőzzük róla a levét. Hozzákeverjük az étkezési keményítőt, majd egyenletes rétegben átkanalazzuk a sütőtálba.

3

A gesztenyemasszát szétmorzsoljuk, és robotgéppel simára dolgozzuk a rummal és a tejszínnel. Elosztjuk a párolt almán.

4

A tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót késes betétű robotgépben elkeverjük. Hozzákockázzuk a vajat, és a géppel az egészet összemorzsoltatjuk. Átszórjuk egy tálba, hozzáadjuk a tojást, a tejszínt, és laza tésztát gyúrunk belőle.

5

A tésztából enyhén nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, és kirakjuk egymás mellé az almás-gesztenyés töltelékre.

6

A süteményt 45 perc alatt megsütjük. Vaníliafagyival tálaljuk.

Megjegyzés

8 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet