Ennél egyszerűbb és gyorsabb parfét nem ismerek, úgyhogy csak annyit az elejére: még az is bátran nekifoghat, aki teljesen kezdőnek számít a konyhában. A hozzávalókért pedig nem kell messzire menni, mert akár egy sarki éjjel-nappali közért polcain is megtalálhatók.
10 perces eperparfé
Hozzávalók
- 40 dkg eperlekvár
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom
- 3 dl hideg habtejszín
A tálaláshoz:
- néhány szem friss vagy mélyhűtött, felengedett eper
Elkészítés
Az eperlekvárt elkeverjük a vaníliás cukorral meg 4 evőkanálnyi, frissen facsart citromlével, amit előtte átszűrünk, hogy ne legyen benne mag. Ezután a hideg tejszínből robotgéppel habot verünk, és fakanállal lazán, könnyedén hozzáforgatjuk a vaníliás-citromos eperlekvárhoz. Az egészet átkanalazzuk egy 20×30 cm-es műanyagdobozba, és 6 óra alatt megfagyasztjuk a mélyhűtőben.
15–20 perccel tálalás előtt átrakjuk a hűtőbe, és amikor már felengedett olyan krémesre, hogy ki lehet szedni a dobozból, fagyikanállal vagy 2 sima evőkanál segítségével gombócokat formálunk belőle. Jól mutat talpas üvegkehelyben, de sima poharakban is, és díszítésül tehetünk rá friss vagy felengedett mirelit eperszemeket.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.